Je li Tensilen učinkovita pomoć u terapiji blage depresije?

  • Home
  • Je li Tensilen učinkovita pomoć u terapiji blage depresije?

Tensilen® nije lijek! Tensilen® je dodatak prehrani prirodnog podrijetla s blagim i brzim djelovanjem. U svom sastavu ima S-adenozil metionin (SAMe) i kompleks vitamina B.

Kako pobijediti negativne osjećaje ?

Postoji rješenje uz pomoć prirodnog dodatka prehrani Tensilena! SAMe iz Tensilena® je dobar prirodni izbor koji pozitivno djeluje i doprinosi da se simptomi anksioznosti, blage depresije i stresa smanje.

Upoznajmo se s osnovnim sastojcima formule Tensilena® i shvatimo kako djeluje!

Tensilen
Pobijedite svoju „tamnu stranu“

Šta je SAMe i kako vam pomaže kod lošeg raspoloženja?

SAMe je fiziološki esencijalan sastojak svake žive stanice. Sudjeluje u nekoliko važnih metaboličkih puteva i stimulira više od 35 biokemijskih reakcija. Nalazi se u čitavom tijelu, s najvećom koncentracijom u mozgu i jetri.

Jedan od glavnih metaboličkih puteva SAMe je transmetilacija gdje povećava sintezu serotonina, dopamina i noradrenalina, tzv. ”hormona sreće”, čime ostvaruje učinak na psihičko stanje. SAMe tako pomaže da se oslobodi prirodni serotonin koji će pomoći kod simptoma blage do umjerene depresije. Sudjelujući i u drugim biokemijskim reakcijama, SAMe štiti stanice živaca i poboljšava provodljivost impulsa. Sudjeluje u sintezi glutationa, cisteina i taurina – moćnih antioksidansa koji štite i obnavljaju živčane stanice.

Otkriven 1952. godine u Italiji. Ispitan je u najmanje 75 kliničkih studija na preko 23.000 pacijenta u Europi. Pokazao je sjajan učinak na raspoloženje, bez nuspojava.

U Europi ga liječnici preporučuju već više od 40 godina kod tipičnih depresivnih simptoma: pada energije i bezvoljnosti, pojačane iritabilnosti i stresa gdje vraća samopouzdanje i volju. Zbog brojnih studija i iskustava na preko milijun korisnika, smatra se jednim od najsigurnijih i najefikasnijih prirodnih antidepresiva. Zbog toga možemo reći da je Tensilen® jako dobra kombinacija SAMe i kompleksa vitamina B, s prirodnim djelovanjem antidepresiva koji vam pomaže da se oslobodite depresije i anksioznosti.

Iako se određena količina SAMe (S-adenozil metionina) proizvodi u našem organizmu, način prehrane, stres, proces starenja, određene bolesti, nedostatak vitamina i drugi faktori mogu utjecati na količinu koju naše tijelo proizvodi. Istraživanja su pokazala nedostatak SAMe u organizmu dovodi do tipičnih simptoma depresije. Namirnice koje koristimo u prehrani često ne sadrže izvore iz kojih nastaje SAMe, pa se posebno preporučuje dodatni unos SAMe putem dodataka prehrani.

Tensilen
Tensilen

Kako kompleks vitamina B pomaže da se borite sa neraspoloženjem i osjećajem anksioznosti?

Kompleks vitamina B koji ulazi u sastav Tensilena®, dodatno smanjuje napetost i iritabilnost i vraća energiju. Kompleks vitamina B potreban je za optimalno djelovanje SAMe gdje dopunjuje njegov maksimalan učinak, što znači da doprinosi lučenju prirodnog serotonina u odgovarajućoj mjeri u organizmu.