Tensilen: Neka stres, nervoza i napetost postanu prošlost!

  • Home
  • Tensilen: Neka stres, nervoza i napetost postanu prošlost!
Tensilen
Protiv stresa i lošeg raspoloženja

Koje su posljedice stresa?

Neka istraživanja su pokazala da je stres vodeća bolest današnjice. Ljudi se teško nose sa stresom i to može izazvati ozbiljne posljedice.  Stres je najveći uzročnik pojave nervoze, anksioznosti, panike i depresije.

Stres i loše raspoloženje

Vrlo je bitno reagirati pri prvim simptomima stresa. Depresija i stres jesu povezani i ne treba dozvoliti da stres bude okidač koji će prerasti u anksioznost ili depresiju.

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) procjenjuje da oko 21% žena i 12% muškaraca doživi simptome depresije barem jednom u životu.

Depresija nije nešto što smo “samo umislili” – to nije samo osjećaj tuge. Depresija nastaje kao posljedica biokemijske neravnoteže u mozgu i smanjene proizvodnje serotonina i dopamina, tvari odgovornih za raspoloženje, energiju, tek i spavanje – zato je neophodno vratiti ravnotežu serotonina i dopamina!

Tensilen
Osjeti razliku

Zašto dolazi do stresa, depresije i anksioznosti?

U našem organizmu se stvara S-adenozil metionin, ali često u nedovoljnoj količini. Kod osoba koje imaju probleme sa učestalom promjenom raspoloženja, depresijom, stresom ili anksioznošću, primjećena je nedovoljna razina SAMe-a u organizmu.

Zato, ako primijetite da često prolazite kroz različite faze stresa, onda je to jasan znak da je vašem organizmu potrebna veća količina SAMe (S-adenozil metionina).

Stručnjaci savjetuju dodatan unos SAMe ljudima koji su izloženi konstantnoj nervozi, kao i ljudima koji:

– Nemaju redovitu prehranu
– Fizički nisu aktivni
– Imaju previše obaveza koje stvaraju nervozu, napetost i anksiozno stanje.

Uz dovoljne količine SAMe u organizmu, smanjuje se mogućnost da stres izazove još veće zdravstvene probleme.
Zaštitite se kad god ste u prilici!

Glavni simptomi stresa: glavobolja, umor, nesanica, anksioznost i nemir, depresija, česti napadi panike, promjene navika u prehrani, povlačenje iz društva, manjak koncentracije, veća nesigurnost, manje samopouzdanje i pad imuniteta.